favicon.ico McDiver, de groene code - McDiver f

De groene code

10 tips om de onderwaterwereld te beschermen

 1. Uittrimmen.
  Onderwater planten en dieren zijn kwetsbaarder dan ze lijken. De uithaal van een vin, een tikje van je camera of even wat vastpakken kan decennia van groei van de koralen teniet doen en beschadigen van een planten of een dier schaden. Stroomlijn uw onderwater- en fotoapparatuur, houd je duik vaardigheden scherp, verbeter je onderwaterfoto technieken en vervolg je duikopleiding te fine-tunen van uw vaardigheden. Volg een uittrim specialty (peak performance buoyancy control specialty) .
 2. Wees een voorbeeld voor anderen.
  Nieuwe duikers worden opgeleid en elke dag gecertificeerd. Ongeacht uw ervaring niveau, moet je een goed voorbeeld zijn voor anderen bij de interactie met de omgeving - zowel onder water en op het land.
 3. Take only pictures, kill only time, leave only bubbles.
  Bijna alle natuurlijk gevonden materialen onder water leven of zullen worden gebruikt door een levend wezen. Als je een koraal, schelp of dier te nemen, kunt u het delicate evenwicht verstoren en toe te voegen aan de uitputting van duikstekken voor toekomstige generaties.
 4. Bescherm onderwaterleven
  Kies ervoor om niets aan te raken , te voeren, onnodig te jagen of een "ritje" te maken op een zeedier. Uw acties kan het dier beschadigen, voedingspatroon verslechteren en paargedrag verstoren of agressief gedrag uitlokken ("bedelende vissen die boos worden als ze niets krijgen). Begrijp en respecteer onderwaterleven en volg alle lokale wet-en regelgeving .
 5. Word Puin Activist
  Een verbazingwekkende hoeveelheid afval volgt zijn weg onder water, zelfs de meest afgelegen oceanen liggen vol met menselijk afval. Eenmaal daar leid dit tot doodt van het onderwaterleven, vernietigt habitats en bedreigt onze gezondheid en economie. Verwijderen (en rapporteren) van wat niet onder water hoort een gewoonte te worden elke keer dat je duikt . Maak een bewuste keuzes om groen te kopen, koop lokaal en indien mogelijk kopen minder .
 6. Maak verantwoordelijk Seafood Choices
  Overbevissing leidt tot een soort dalingen van de visstand terwijl schadelijke vismethoden schade brengen aan onderwater ecosystemen. Jij speelt een cruciale rol als consument. Als vis is een onderdeel van uw maaltijd selectie, kiest dan voor duurzaam gevangen / gekweekte soorten en anderen, met inbegrip van restaurants en winkeliers, moedig andere aan hetzelfde te doen.
 7. Kom in actie
  Scuba duikers zijn één van de sterkste voorstanders voor een schone oceaan, nu, meer dan ooit. Spreek je uit voor behoud, deel je onderwater beelden, meldt milieuschade aan instanties en steun campagnes voor verandering.
 8. Wees een Eco - toerist
  Weloverwogen beslissingen nemen bij het kiezen en het bezoeken van een bestemming . Kies voor faciliteiten die gewijd zijn aan verantwoord sociaal en milieu. Kijk naar zake als waterbesparing, energiebesparing, verantwoorde afvalverwerking, gebruik van boeien voor boten (in plats van ankers) en respect voor lokale culturen, wet-en regelgeving.
 9. Verklein je CO2 footprint
  CO2 Footprint Opwarming van de aarde en de verzuring van de oceaan brengen jou favoriete dieren en de hele oceaan planeet in gevaar. Doe je deel door het begrijpen en verminderen van uw CO2 footprint en zoeken naar manieren om te compenseren wat je niet kan verminderen .
 10. Teruggeven
  Oceaan bescherming is afhankelijk van al onze acties , groot en klein . Investeren in de oceaan beschermt onze planeet en deel de duik avonturen. Schenken aan fondsen die voor de bescherming van de oceaan in actie komen (Project Aware , Sea Shepherd , Greenpeace , enz) voor het onderwaterleven en zich inzetten voor een schone en gezonde oceaan.

 

Bedankt voor het geven om de oceaan en geef de planeet de bescherming die het verdient !

Originele teksten in het Engels: http://www.projectaware.org/project/10Tips