PADI Advanced Open Water Diver cursus

Ben jij klaar voor je volgende duik cursus? Ik wil je graag uitdagen om je nieuwe duikonderdelen te laten verkennen en je kennis over het duiken uit te bereiden.
De Advanced Open Water Diver cursus helpt je meer duik vaardigheden op te bouwen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Met meer zelfvertrouwen ga je je prettiger voelen in het water en als je meer ontspannen bent zal je luchtverbruik vanzelf afnemen.
PADI Advanced Open Water Diver

Waar neem ik je mee naartoe tijdens deze Advanced Open Water Diver cursus?

De PADI Advanced Open Water Diver cursus is opgebouwd uit 5 Adventures, 5 duikavonturen. Er zijn twee verplichte Adventures die we moeten doen, de overige drie zijn vrij in te kiezen. Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf het lespakket aan te schaffen en de adventures los te volgen. Als je 5 adventures waaronder de diepe duik en de navigatie duik hebt gevolgd kan je gebreveteerd worden als PADI Advanced Open Water Diver.
In de meeste gevallen kiezen duikers ervoor om de PADI Advanced Open Water Diver cursus in één keer te volgen.

 

De twee verplichte Adventures zijn:

Diepe duik adventure

Tijdens de Diep Duik Adventure leer ik je meer over de problemen die je kunt tegenkomen als je een diepe duik gaat maken en hoe je deze problemen kan oplossen. In het praktijkgedeelte van deze Diep Duik Adventure neem ik je mee naar een diepte die dieper is dan 18 meter, maar ondieper is dan 30 meter. Wil je dieper dan 30 meter dan kan je na de Advanced Open Water Diver Cursus een Deep Diive Specialty bij mij volgen.

Navigatie duik adventure

Tijdens de PADI Open Water Diver cursus heb ik je leren navigeren in één rechte lijn doormiddel van je compas. Tijdens de Navigatie duik adventure gaan we hier dieper op in. Ik leer je om onderwater afstanden in te schatten doormiddel van beenslagen, luchtverbruik of duiktijd. Ik leer je navigeren op basis van wat je onderwater ziet zodat je niet altijd op je compas hoeft te kijken. Ik leer je om niet alleen in een rechte lijn te navigeren, maar ook in een vierkant te navigeren.

De overige Adventures kunnen onder andere zijn:

Wrakduik adventure

Altijd al eens een bezoek aan een scheepswrak willen maken? Tijdens deze adventure gaan we een wrak bezoeken en leer ik je hoe je dit op een veilige manier kan doen en waar je op moet letten tijdens een wrakduik. De Wrakduik Adventure is een leerzame adventure en zeer zinvol als je in de toekomst vaker wrakken zal gaan bezoeken.

Nachtduik adventure

In het donker zie ja andere vissen en is het onderwaterleven compleet anders. In de nacht zijn andere vissen actief dan overdag, snoeken zie je overdag zelden, in het donker zie je ze veelvuldig en bezig met de jacht op kleine visjes.

Peak Performance adventure - leren uittrimmen, verbeter je duikhouding

Ik leer je hoe je met minder lood kunt duiken waardoor je minder hoeft uit te trimmen. Ik leer je hoe je jou duikhouding kunt verbeteren door een betere gewichtsverdeling. Verder gaan we de duik visualiseren, een techniek waarmee je rustiger aan een duik begint en vooraf leert inzien wat je onderwater kan tegenkomen. Minder lood, een betere duikhouding, visualiseren en minder inspanning leiden tot een lager luchtverbruik, dus meer tijd onderwater.

Zoeken en bergen Adventure

Wil jij niet alleen zoeken, maar ook vinden? Welk gewicht kan je met welke methode bovenwater brengen? Ik leer je dit alles in de Zoeken en Bergen adventure als onderdeel van de PADI Advanced Open Water cursus. We gaan stap voor stap de verschillende zoekmethodes doornemen om op die manier te bepalen welke zoekmethode voor bepaalde omstandigheden geschikt is. Als het object eenmaal gevonden is gaan we kijken hoe we dit op een veilige manier bovenwater kunnen krijgen. Je leert werken met lijnen, hefballonnen en hoe je alles aan elkaar kunt knopen zodat de knopen er na afloop ook weer uit kunnen.

Enriched Air adventure - Nitrox

Duiken met lucht met een verhoogd zuurstof percentage vraagt om speciale procedures. Door meer zuurstof aan de ademlucht toe te voegen wordt de hoeveelheid stikstof minder, hierdoor kan je langer op bepaalde dieptes blijven zonder een decompressie duik te maken. Blijf je net zo lang op de bodem als een duiker met "normaal" ademgas, dan ben je bezig met je veiligheid te vergroten. De maximale diepte bij het duiken met Nitrox - Enriched Air is minder dan bij "normale" lucht. Ik geef deze adventure eigenlijk alleen als complete specialty omdat ik vind dat je het gehele programma moet kennen om veilig met Nitrox - Enriched Air te kunnen duiken.
De Enriched Air Specialty kan wel mee tellen voor je Advanced Open Water Diver brevet.

Droogpak adventure

Heb je net een droogpak aangeschaft en wil je hiermee leren duiken, dan is deze adventure wat voor jou. Bij de droogpak adventure geldt eigenlijk hetzelfde als bij de Nitrox - Enriched Air adventure, ik geef deze het liefst als complete specialty om er zeker van te zijn dat jij veilig kan duiken met een droogpak.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere het onderhoud van het droogpak, hoe ga je om als je lucht bij je voeten krijgt tijdens het duiken en op welke manieren kan je uittrimmen met een droogpak.
Deze specialty kan ook mee tellen voor je Advanced Open Water Diver brevet.

Driftduik - Stromingsduik adventure

Tijdens de stromingsduik adventure leer ik je hoe je effectief om kunt gaan met de stroming van het water. Laat je mee voeren door de stroom en zorg dat je elders weer wordt opgehaald of zoals we het in Nederland kunnen: maak gebruik van de eb- en vloed stroom om heen en terug te gaan met de stroming.
Voor deze stromingsduik adventure zullen we iets verder weg moeten, in Zeeland zijn prachtige duikstekken waar we effectief gebruik kunnen maken van de stroming.

Multileven en computer duik adventure

Tijdens de PADI Open Water Diver cursus heb je geleerd hoe je een duik naar een bepaalde diepte moet berekenen. Dergelijke duiken komen in de praktijk weinig voor en met de Multilevel en Computer Duik Adventure leer je een meer realistische manier van duiken te berekenen. Er wordt in dit onderdeel van de Advanced Open Water Diver cursus ook dieper ingegaan op het gebruik van de duikcomputer en de voordelen daarvan.

Wat heb je nodig om deze cusus te volgen?

Om aan de PADI Advanced Open Water Diver cursus deel te kunnen nemen moet je een minimaal een PADI Open Water Diver brevet of gelijkwaardig brevet nodig. Verder wordt er van je verwacht dat je jou eigen duikspullen mee brengt of deze zelf huurt als je zelf nog niet alles hebt.
In overleg kunnen we duiken op plekken waar je de spullen kan huren. Verder zal je minimaal 12 jaar moeten zijn om aan deze cursus mee te kunnen doen.

De kosten voor een geheel verzorgde PADI Advanced Open Water Diver cursus zijn: € 249,=. Dit is inclusief het complete lespakket en gebruik van de duikmaterialen (met uitzondering van je persoonlijke duikuitrusting) en alles wat er verder nodig is voor deze PADI Advanced Open Water Diver cursus.
Het enige wat je zelf mee moet nemen is je zwemkleding.

 

Ben jij klaar voor de PADI Advanced Open Water Diver cursus?

Laat hier je gegevens achter als jij de PADI Advanced Open Water Diver curus wilt volgen of als je een vraag hebt. Ik neem contact met je op en ga zorgen dat jij deze cursus kan gaan volgen.

Jou naam:

E-mail adres:

Wensen of opmerkingen

Je zal er geen spijt van krijgen.
Tot ziens in het zwembad,
 
Ap Matteman
De duik wordt georganiseerd vanuit Duikschool Happy Bubbles waarvoor ik Coördinator & duikinstructeur ben.