favicon.ico PADI Open Water Duikcursus - McDiver f

PADI Open Water Diver

Wil jij de wereld onderwater ontdekken, overal ter wereld duiken of genieten van het onderwaterleven? Dan is de PADI Open Water Diver cursus iets voor jou!
Iedereen kan leren duiken, waarom zou jij niet de wereld onderwater ontdekken?

Een PADI Open Water brevet is een wereldwijd erkend brevet, het is niet voor niets dat er wereldwijd in meer dan 200 landen vertegenwoordigd is. Een PADI Open Water brevet is levenslang geldig zonder dat je de verplichting hebt om ieder jaar zoveel duiken te maken, het is een investering voor je leven.  Als duiker zal je anders naar de zee of een meer kijken, je weet hoe mooi het onder de waterspiegel kan zijn en hoeveel rust en ontspanning dit kan geven, het zal je leven voorgoed veranderen.


 PADI Open Water Diver

Hoe zijn de lessen van de PADI Open Water Diver cursus?

Bij iedere cursus zit theorie, je ontkomt er niet aan om bepaalde basis begrippen en basis kennis te leren. Ook bij de PADI Open Water cursus is het noodzakelijk om theorie te leren. PADI geeft je twee opties om de theorie te leren:
eLearning
De vorm van eLearning sluit helemaal aan bij deze tijd. Het hele eLearning programma kan gedaan worden vanaf een laptop, tablet of telefoon waar en wanneer je maar wilt. Het is met recht: anytime anyplace anywhere. De tekst wordt afgewisseld met duidelijke instructie video's en afbeeldingen om de bepaalde onderwerpen duidelijker uit te leggen.
eLearning is opgebouwd in 5 modules waarin niet alleen de theorie wordt behandeld, maar ook de verschillende oefeningen die gedaan gaan worden in het zwembad. Iedere module wordt afgerond met herhalingsvragen om te kijken of je de stof begrepen hebt en aan het einde van module 5 een eLearning examen.
Mocht je tijdens de theorie vragen hebben, dan kan je altijd je instructeur een e-mailtje of appje sturen voor hulp.

Boek en video
Behalve eLearning biedt PADI ook de mogelijkheid om de theorie te leren doormiddel van het Open Water boek en de video. In het boek staat alle duiktheorie uitgelegd en op de video (DVD) wordt de theorie nogmaals uitgelegd doormiddel van filmpjes en worden de oefeningen voor het zwembad getoond.
Aan het einde van iedere module maak je herhalingsvragen die je naar je instructeur stuurt en doe je een kleine quiz om te kijken of je de stof echt beheerst. De herhalingsvragen en de quiz bespreek je samen met je instructeur.

Zwembadlessen
De PADI Open Water Diver cursus is opgebouwd uit 5 modules waarin je stap voor stap alle technieken worden aangeleerd. Iedere keer gaan we een stapje verder. Wij vinden het belangrijk dat je de praktijk lessen doet in jou tempo en leggen dan ook geen tijdsdruk op de resultaten. Heb je minder dan 5 weken nodig om alles te leren, prima. Heb je meer lessen nodig dan is dat ook geen probleem. We besteden liever wat meer tijd en aandacht aan de lessen en de oefeningen in het zwembad dan dat je slecht voorbereid aan de buitenwaterduiken begint. De zwembadlessen worden aangepast aan jou tempo.
Veiligheid en comfort zijn twee belangrijke pijlers tijdens de lessen.
De zwembadlessen worden gedaan in Zwembad de Pals in Westervoort, hier hebben we alle mogelijkheden om de oefeningen in een veilige en gecontroleerde omgeving te doen, geen last van kou of golven maar comfortabel in een overdekt zwembad.

Buitenwaterduiken
De buitenwaterduiken worden gedaan bij Duikcentrum De Beldert in Zoelen. Dit duikcentrum biedt alles wat we nodig hebben voor het maken van de vier buitenduiken die nodig zijn om uiteindelijk het felbegeerde duikbrevet te krijgen. Bij Duikcentrum De Beldert kunnen we gebruik maken van de verschillende duikplatformen om de oefeningen te herhalen, de boeien met lijnen om gemakkelijk in het buitenwater af te dalen en er zijn genoeg dingen om onderwater te bekijken zoals een auto, de beeldentuin, partytent, meerdere wrakjes en een heuse voorkant van een Boeing.
Ook voor de buitenwaterduiken geldt dat we hier het tempo aanpassen aan jou en mochten wij niet het gevoel hebben dat je niet veilig onderwater kan duiken, dan maken we liever een extra duik dan dat we je op onverantwoorde wijze wegsturen met een duikbrevet.
 

Een spontaan e-mail berichtje:

Hoi Ap,
Afgelopen maand zijn wij in Thailand geweest en uiteraard hebben we daar ook gedoken. Na de hele dag bij Ko Ha te hebben gedoken zei onze gids Andy uit Dublin het volgende:
'I really want to meet your instructor! It's amazing how good you guys are after less then 10 dives'!
Nou meneer instructeur Ap, bij deze het compliment namens Andy!


Groet,

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen?

Om aan de PADI Open Water Diver cursus deel te kunnen nemen moet je een minimale leeftijd van 10 jaar hebben, over een normale lichamelijke conditie beschikken en gezond zijn. Verder heb je badkleding nodig en moet je kunnen zwemmen.
Alle overige materialen zoals een duikfles, trimvest, vinnen, een duikbril, enz. worden door ons verzorgd gedurende de gehele cursus. Al onze duikspullen zijn kwalitatief goed worden jaarlijks onderhouden zodat jij niet alleen een goede PADI Open Water Diver cursus krijgt, maar ook gebruik maakt van goede en veilige apparatuur. Veiligheid en comfort zijn voor ons van groot belang dus zorgen wij ervoor dat onze uitrusting up to date is en regelmatig wordt nagekeken.

Om de cursus te kunnen doen heb je voor de zwembadlessen alleen badkleding en een handdoek nodig om je na afloop te kunnen afdrogen, mocht je gebruik maken van eLearning dan is een tablet, laptop of smartphone noodzakelijk.

Duiker in Open Water

 

De kosten voor een geheel verzorgde PADI Open Water Diver - duik cursus zijn: 475,=. Dit is inclusief het complete lespakket en gebruik van de duikmaterialen voor zowel het zwembad als de buitenduiken en alles wat er verder nodig is voor deze PADI Open Water Diver cursus te kunnen doen.

Meer weten of afspreken?

Ik ben vrijwel iedere vrijdagavond in Westervoort waar ik je alles kan vertellen over de PADI Open Water cursus. Om er zeker van te zijn dat ik tijd voor je heb zou ik het op prijs stellen als je hieronder even aangeeft dat je langs wil komen.

 
 
 


 

Jou volgende avontuur:

PADI Open Advanced Water Diver

"PADIAdvanced Open Water Diver cursus om je kennis en vaardigheden verder uit te bouwen. Een PADI Advanced Open Water Diver brevet is internationaal erkend brevet waarmee je verder de diepte in mag, het onderwaterleven bij nacht kan ontdekken, wrakken kan bezoeken, enz.

PADI LogoMcDiver

Dullert 48
6852ME Huissen
The Netherlands


Contactpersoon

Ap Matteman

+31 654 607923
PADI MSDT 939113 Price Range: $$
McDiver Logo